Kategorier

Arkiv

MP: jag och Schlaug är eniga

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg 31 december att MP nu har kompromissat så mkt det snart inte finns något kvar av den egna politiken. Jag drog parallellerna till Fälldin:

Centerpartiet och speciellt Fälldin hade sitt löfte om att ”inte dagtinga med sitt samvete” och bygga ut kärnkraften. När de höll på att falla dit igen på Öresundsbron hade Olof Johansson karaktär nog att lämna regeringen och då tvingade avhoppet fram en hårdare prövning av hela projektet.

Miljöpartiet har haft inte bara ett ”kärnkraftlöfte” utan har nu gjort bort sig på både ”kolbiten”, förbifarten och ID-kontrollerna.

När jag läser Birger Schlaugs inlägg om ”politisk irrfärd förklarar MP:s skräcksiffror” så ser jag att vi gör samma analys och samma jämförelse med Fälldin.

Regeringen har faktiskt några bra meriter på sin lista, konjunkturen pekar uppåt, färre är arbetslösa, Sverige blir ett allt rikare land men klyftorna mellan de som har jobb och de som står utan tar tid att jämna ut. Vad regeringen däremot gör fel, riktigt tokfel är att de aldrig lyckas visa det positiva som sker utan istället gör de ständiga självmål både S genom att vara allierade med en toppstyrd fackföreningsrörelse där eliten återigen visat sitt dåliga omdöme och MP som var ”stora i orden men små på jorden” i valrörelsen och nu får äta upp sina överbud och löften.

Hittills har MP:s förklaring varit att ”det hade varit värre utan oss”. Hade det verkligen det??? Som jag tidigare har kritiserat så är migrationsuppgörelsen ett svek mot allt MP har stått för och hade det blivit värre utan? Eftersom C visar karaktär och är det tydliga liberala alternativet i dag så hade alltså inte en samlad allians lagt ett eget förslag. Hade S och M verkligen gjort upp om migrationen då båda har beröringsskräck och inte vill sudda ut skillnaden mellan sina partier (då den redan har krympt). Att migrationsuppgörelsen innehöll riktigt dåliga delar skyller alltså MP på att de var ”tvingade” men kan inte förklara av vem…

Regionalt har MP skjutit sig foten med då det nu är ett faktum att 5 vårdcentraler ska läggas ned utöver de 2 som redan lades ned förra året. Småskalighet, närhet, lokalsamhälle, närhetsprincip… det är ledord som inte finns längre. MP lyssnar inte längre på gräsrötterna utan är förblindade av att få sitta med och regera. MP har blivit ännu ett förvaltarparti utan tydlig ambition av hur framtidens samhälle ska se ut och inga nya idéer kommer fram då det gäller att anpassa sig till läget och smälta in i majoriteten.

MP hade en intressant utveckling, gräsrotspartiet med platt organisation som satte andra värden före det storskaliga teknokratiska har nu imploderat pga sitt maktbegär…

 

 

 

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s