Kategorier

Arkiv

Kommer Ohly gå 2012?

När Almedalsveckan är inne på sin tredje dag så har Miljöpartiet flörtat med lärarna, Reinfeldt berörde global utveckling men levererade mest floskler och Lars Ohly (V) vill sitta kvar som ledare över valet 2014. Men nu höjs allt fler röster inom partiet för att det är hög tid att avgå. 1998 hade V 12% men 2010 bara 5,6%.

Statsvetaren Ulf Bjereld konstaterar;

Det syns inga tecken i skyn på att Vänsterpartiet under Ohly skulle vara på väg att vända den negativa opinionstrenden. Med tanke på att Socialdemokraterna uppfattas ha glidit mot mitten och Sverige sedan snart fem år styrs av en borgerlig Alliansregering är det märkligt att Vänsterpartiet inte lyckats utnyttja det fria fältet på den politiska skalans vänsterkant. Det är ju faktiskt inte så att svenska folket i sina åsikter i klassiska vänster-högerfrågor blivit mer borgerligt över tid.

Ohly verkar bli vänsterpartiets Maud Olofsson, en ledare som passerat sitt bäst före datum och blir mer ett sänke för partiet.

Fram tills nu har Ohly aldrig utmanats öppet men träder Jonas sjöström fram och säger att han är villig att ställa upp som kandidat. Jag skulle inte bli förvånad om Vänstern väljer en ny ledare på kongressen 2012 för det är öppet läge för en vass vänsteropposition att positionera sig nu mot alliansregeringen och deras allt mer impopulära politik.

Källor; http://ulfbjereld.blogspot.com/2011/07/att-avga-eller-inte-avga-det-ar-fragan.html

http://svt.se/2.22620/1.2471837/jonas_sjostedt_utmanar_ohlyKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s