Kategorier

Arkiv

Gröna partiet GP

Pierre Ringborg och några andra gröna på Facebook var snabba med att snappa upp nyheten. I söndags, samma dag som miljöpartiets kongress avslutades i Karlstad offentliggjorde språkrörskandidaten Joakim Pihlstrand- Trulp på sin blogg att han bildar ett nytt grönt parti!

Nytt grönt parti

Miljöpartiet de Gröna har precis haft kongress och valt ny partiledning med strävan att etablera sig som det breda alternativet i svensk politik. Behovet finns av ett spetsigt och mer ideologiskt förankrat grönt parti. Därför bildades Gröna partiet i söndags.

– Det här är ett nystartat parti som bygger på ekologism, grön ekonomi, livsrespekt, jämlikhet, pacifism och direktdemokrati. Vi vet att många kommer att bli ledsna och besvikna över en eventuell splittring av den gröna politiska rörelsen, men vi anser helhjärtat att det behövs ett spetsigt och mer ideologiskt förankrat grönt parti i svensk politik, säger partiets grundare Joakim Pihlstrand-Trulp.

Partiet har redan en Wiki där man diskuterar grön ideologi och drar upp riktlinjer för Gröna partiet. Vissa ser det genast som splittring andra som ett naturligt steg. MP har allt mer blivit ett maktparti som ständigt siktar på mer ”makt” dvs regeringsplatser och i maktposition får ideologi och gräsrotsarbete stå tillbaka för i maktens korridorer förhandlar bara partiledningen. MP har också ett problem med att vilja vara alla till lags. Ena stunden är man en ”frihetlig vänster” och i andra ”gröna liberaler”.  Gröna partiet vill ta tillbka den gröna ideologin och ha en djupare ideologisk bas och utveckling.

Hur det går får tiden utvisa, det är i alla fall gott om tid till valet 2014 så man har en lång startsträcka.

http://trulpens-lilla-grona.blogspot.com/2011/05/pressmeddelande-grona-partiet.html

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s