Kategorier

Arkiv

GU har rutit till om RUT!

Grön Ungdoms (GU) nya språkrör Rebecka Carlsson och Björn Lindgren kritiserar idag på SVT debatt, MPs nya hållning i frågan om RUT-bidraget som de anser är inkonsekvent.

RUT-berttigad verksamhet

De senaste åren har det varit en intensiv debatt om RUT-avdraget för hushållsnära tjänster. Miljöpartiet har tidigare varit emot avdraget bland annat för att det ansetts som en alltför kostsam reform i förhållande till nyttan. För en vecka sedan svängde Miljöpartiet och accepterar numera RUT-avdraget. Anledningen till detta är att partiet sedan länge har föreslagit sänkt moms inom flera delar av tjänstesektorn – inkluderat det som idag kallas hushållsnära tjänster. Partiet har framfört att trots att RUT-avdraget har vissa brister är det onödigt att riva upp en reform, för att sedan införa en annan reform med ungefär samma syfte och effekt.

Jag välkomnar intern idédebatt men vore det inte klokare att försöka ha den före besluten och inte efter? MP har på kort tid svängt i många frågor och tyvärr har inte riksdagsgruppen (RG)  direkt förvarnat eller kommunicerat detta innan. Speciellt veckor före kongressen blir det märkligt. Jag hoppas att kongressen och de rådslag som partiet ska genomföra kommer lyfta de ideologiskt tunga frågorna från RG till medlemmarna för djupare diskussioner och bättre förankring.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s