Kategorier

Arkiv

MP vill sälja ut Telia

Nu har Miljöparitet öppnat för att sälja ut statens innehav i Telia. Förbehållet man har är att nätet ska behållas i ett eget statligt bolag men att driften

Televerket, Telias föregångare

får säljas. Jag kan i och för sig hålla med om att det finns statliga bolag vars nödvändighet som statliga man kan ifrågasätta men generellt tycker jag att just infrastruktur bör bevaras statlig. När det gäller telemarknaden så är den redena avreglerad och ingen ”trafikstockning” kommer ske med flera aktörer eftersom det finns flera parallella system som GSM, 3G, 4G osv till skillnad mot järnvägen där kaos lätt uppstår med allt för många aktörer på en och samma bana. Så visst kan man överväga att sälja ut Telia men det framstår ganska obetänksamt när MP 2011-03-16 sade nej till utförsäljning av statliga bolag!

Ibland blir jag orolig att riksdagsgruppen börjar leva sitt eget liv lite för mycket. Numera är pacifistpartiet MP för militära insatser både i Afghanistan och Libyen, arbetstidsförkortningen ifrågasätts och RUT har blivit miljöpartistisk politik!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s