Kategorier

Arkiv

Socialnämnden ansvarsfri!

Idag hade jag förhinder att delta på kommunfullmäktige men jag följer debatten live på webben. Den stora frågan är när nämnder och styrelsers årsberättelser ska redovisas om socialnämnden ska få ansvarsfrihet. Socialnämnden och socialutskottet har varit oerhört ifrågasatt på grund av den arbetssituation som har rått då tjänstemän inom en enhet totalt hade frångått sina befogenheter och undanhållit politikerna hur verksamheten har bedrivits. Politiker skyller på att de inte fick information av tjänstemännen om hur förhållandena var och personalen skyller på att politikerna kapitulerade inför tjänstemännen.

Hela frågan om ansvarsfrihet skötts dåligt tycker jag. I tisdags under alliansens gruppmöte fanns det indikationer på att flera partier inte ville bevilja ansvarsfrihet. Partierna fick rådet att ta tillbaka frågan till sina respektive partier för att tänka över hur vi ska ställa oss. Fullmäktige är på torsdagen 28 april kl 13:30! Om man på tisdag kväll fortfarande inte vet om man ska skriv en gemensam reservation eller rösta var för sig. Om man inte vet vilket ansvar som kan utkrävas hur ska man då hinna samla partigrupperna och överlägga på en dag? Vi har ju inte gruppmöten jämt.

Först verkade 3 partier överväga att inte ge ansvarsfrihet sedan kom ett mycket sent extrautskick från kommunfullmäktiges presidium med ett förslag till beslut där man förordar ansvarsfrihet för hela nämnden. Så det har svängt till total samstämmighet om att ge ansvarsfrihet. Idag ca kl 17:30 beviljades socialnämnden ansvarsfrihet av ett enigt fullmäktige!

Kommunens ”enda oppositionsparti” Markbygdspartiet MBP yttrade sig inte i debatten liksom MOD Marks Oberoende Demokrater, vilka enligt egen utsago kämpar för att ta tillbaka besluten till de folkvalda (fullmäktige).

Detta är riktigt illa tycker jag då delar av det gamla presidiet fortfarande har vägrat ta sitt ansvar och sitter kvar! Sen undrar jag hur 3, kanske rent av 4 partier i alliansen som övervägda att inte bevilja frihet ändrar sig så snabbt? Var finns den fria viljan? eller är det partipiskan som viner inom alliansen för att skydda sina egna intressen?


One Comment on “Socialnämnden ansvarsfri!”

  1. Annsan skriver:

    Mycket intressant!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s