Kategorier

Arkiv

Tre block i markpolitiken

Det politiska läget i Mark är ännu oklart. Förvisso har Miljöpartiet valt att samarbeta med alliansen men det ger endast 24 mandat av 51 i fullmäktige och ingen egen majoritet. Vänsterblocket får 20 och hela 7 mandat fördelas p åde tre övriga partierna i fullmäktige.

I Borås tidning förekommer uppgifter om att miljöpartiet skulle ha begärt platser i samtliga nämnder. Detta är inte sant då vi givetvis inser att vi får inflytande efter vår storlek. I samma artikel antyder vänsterblocket att man har öppnat för att förhandla med Marks oberoende demokrater MOD.

MOD har alltså inte lyckats vara ”oberoende”” ens en månad efter valet! Nu pekar allt på att det blir ett rent valtekniskt samarbete för att fördela platser men inte komma överens om någon gemensam politisk plattform. Om S och V knyter MOD till sig blir det 24-22-5 mellan blocken och i kommunstyrelsen (KS) kommer de 15 platserna att fördelas 7-7-1 så att alliansen+ MP inte får egen majoritet i KS.

Smart taktik av S & V men vill man dela med sig av sina platser till ett parti som både byter gruppledare och politiska värderingar inom en månad? På vilket sätt skulle det gynna S & V förutom att de inte ger alliansen egen majoritet i KS? Hade inte en rödgrön samlad opposition varit att föredra???

http://www.bt.se/nyheter/mark/hon-tar-over-i-mark%282141612%29.gm

Annonser

One Comment on “Tre block i markpolitiken”

  1. Pierre Ringborg skriver:

    Att aliera sig med ett nytt parti och dessutom ha ett parti emellan som lutar borgerligt visar ändå att MP som gått framåt befinner sig i en bra position.

    Alliansen tvingas att få igenom sina frågor men det är en mycket splittrad opposition och där hade MP blivit en i kören. Tror att Mp mer är den tredje kraften om man inte går in i de andras rävspel utan lutar sig bakåt att sitsen är bättre än exempelvis i Falkenberg där det är klar alliansmajoritet och MP tvingas in i rödgrönt för att kanske höras vilket blir svårt.SD finns där som fridstörare.och de får maximal uppmärksamhet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s