Kategorier

Arkiv

Möte med LRF

I onsdags var jag och Lo Göthberg-Larsson från MP Mark på möte md LRF i Mark på Ginkalunda gård. Mötet var väldigt trevligt och vi stannade näst längst av alla.

För att sammanfatta diskussionen; vi är inte direkt överens om vargjakt och och djurskyddet men om mycket annat. När jag diskuterade kilometerskatt så påpekade en lantbrukare från LRF att den billiga olja slår ut inhemsk produktion eftersom den möjliggör att en biff från Brasilien blir billigare i affären än en lokalproducerad svensk biff. Oljan är det insatsmedel som håller igång industrijordbruket. Samtidigt var en annan lantbrukare kritisk till kilometerskatt och tycker att det bara gör allt dyrare på landsbygden.

Det var stor enighet mellan partier och lantbrukare att vi borde jobba mer för att lokal upphandling för att ta mer hänsyn till miljö och djurskyddsregler och inte favorisera det som är billigast men ofta producerat på ett sätt som vi inte tillåter i Sverige. Även när det gällde biogasproduktion och utbyggnad av vindkraft så hade vi mer gemensamma ståndpunkter.

Oavsett vilka som kommer styra i kommun och riksdag efter valet så kommer politiker och lantbrukets företrädare alltid att behöva  kommunicera med varandra och jag känner att trots vissa olikheter så har vi ett bra och respektfullt samtalsklimat vilket är bra.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s