Kategorier

Arkiv

Panikbeteende från LRF!

Peter Tagesson ordförande för LRF Sjuhärad ifrågasätter i radio Sjuhärad äktheten i Djurrättsalliansens bilder och tycker att deras metoder nästan är värre än vanskötseln av minkarna!!!

Ska jag vara uppriktig så tycker jag båda parter gör fel. Djurtättsalliansen (DA) gör fel i att inte polisanmäla farmarna. Dels utgör de besökta farmerna ca 20% av alla i Sverige, i och för sig ger det en representativ bild men det är ändå individer som bryter mot lagen. Brott ska anmälas och lagföras anser jag och kan brotten mot djurskyddslagen bekräftas av en opartisk utredning (polis/ djurskydd) så är det ju utan tvivel att minkarna far illa. Nu slår DA:s tillvägagångssätt mest tillbaka mot dom själva och riskerar att flytta fokus från djuren.

Men LRF räddar inte farmarnas anseende genom att ifrågasätta om filmerna verkligen är från Sverige. Jag har titta på några av klippen från Sjuhärad och då står en av aktivisterna och filmar sin GPS framför minkburarna och man ser på kartan var de befinner sig. Det kan ju inte vara speciellt svårt för länsstyrelsen att jämföra filmmaterialet med omgivningen och farmerna och se om de överensstämmer. Om LRF ska vara trovärdiga borde de kraftfullt ta avstånd från att det råder sådana missförhållanden i farmerna och uppmana branschen till självsanering annars har den ingen framtid, det borde de inse.

Inslaget i Radio Sjuhärad: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=3913374#srcomments

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s