Kategorier

Arkiv

Slutet för minkuppfödning?

Djurrättsalliansen har en ca 17 minuter lång video som visar förhållandet på närmare 20% av de svenska minkfarmarna. Bilderna talar för sig själva och jag vill uppmana att man verkligen ser inslaget även om det tar emot!

§ 4 – Sveket mot minkarna from Djurrättsalliansen on Vimeo.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte till fullo kan förstå Djurrättsalliansens agerande. De väljer att inte polisanmäla vilket jag tycker är fel. Det är trots allt individer som bryter mot lagen när de medvetet låter djur fara illa och sak därför lagföras frö det. Sen har de rätt i att det är en fråga för politiken. Att djurskyddslagen tillämpats så slapphänt i många år är en skam för Sverige!

Att alliansen röstade ned det yttrande som kom efter en utredning tillsatt förra mandatperioden och dessutom ytterligare har försämrat djurskyddet genom att avveckla expertmyndigheten och det samlade djurskyddet och överföra kontrollen till länsstyrelserna utan att tillföra mer resurser än under all kritik! Det är på ett sätt positivt att djurskydd kan bli en valfråga och stå i centrum en dryg månad före valet men illa att djur ska behöva fara så illa, så ofta, så länge innan något händer. Nu är det hög tid att sätta stopp för pälsdjursuppfödningen en gång för alla och det vill de rödgröna!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s